Hanneke is een gedecideerde vrouw van 60+ en is op zoek naar een nieuw appartement. Zij arriveert bijtijds én op hoge snelheid voor een bezichtiging. Met de ruime lift bereiken we, inclusief scootmobiel, de achtste etage.

‘Nou, dít wordt’em niet hoor!’ klinkt het bínnen een minuut vanuit de gang. ‘Ik kan hier niet parkeren! Zonde van je tijd makelaar, la’we maar weer naar beneden gaan! Ik mag toch wel ‘je‘ zeggen?’ Een geanimeerd begin van een lange-, constructieve- en  bijna familiaire makelaars-relatie met Hanneke.

Dezelfde middag zit ik bij Hanneke thuis om eens rustig verder te praten. ‘Dat is toch niet te doén met een scootmobiel!?’ moppert Hanneke nog wat na over het zojuist bekeken appartement. En dan, tijdens een heerlijk kopje koffie: ‘Ja, ik woonde hier met m’n zuster, vanaf de nieuwbouw alweer zo’n 27 jaar. Verleden jaar is ze een liefie tegen ’t lijf gelopen én woont nu samen. Hartstikke leuk voor haar. Daarom ik wil hier nu weg.’

Gelijkvloers én goed bereikbaar-op-vier-wielen, dat zijn Hanneke’s woonwensen. Het blijkt de lading niet helemaal te dekken, want na wat te hebben gebrainstormd is de lijst iets langer geworden. Niet alleen het appartement, maar ook de berging op de begane grond moet goed bereikbaar zijn voor de scootmobiel, en een oplaadpunt bevatten. Bovendien wordt de locatie beperkt door de scoot-actieradius i.v.m. winkelen, fysio etc. Daarnaast zijn er aanvullende wensen voor wat betreft de aanwezigheid van een balkon, de grootte en de bezonning hiervan. ‘Ik heb nu geen balkon. Eerst dacht ik dat ik het niet zou missen, maar nu wij het er over hebben, wil ik liever toch wel een buiten……..en als ik er goed over nadenk ook wel graag op de middag-/avondzon’, geeft Hanneke tijdens onze inventarisatie toe.

Feitelijk súper belangrijke mededelingen en constateringen.

En Hanneke ?
Hanneke heeft mij ingeschakeld als Aankoopmakelaar, woont inmiddels in een prachtig appartement met zonnig terras. Met haar scootmobiel scheurt Hanneke zó de woning binnen (hoge snelheid blijft  een beetje haar ding 😉 en de berging op de begane grond heeft een oplaadpunt.

Tenslotte heb ik als Verkoopmakelaar ook Hanneke’s belangen bij de verkoop van haar appartement tot volle tevredenheid behartigd.