Koopbegeleiding is het werk van de Aankoopmakelaar vermeerderd met de procesbegeleiding van zowel vóór als ná de Aankoop. Ervaringen tijdens mijn procesbegeleiding als Aankoopmakelaar in de afgelopen decennia hebben deze constatering gevoed.

Een voorbeeld: Aankoopklant Julia belt mij op: “We hebben de woning gevonden! Heb je tijd om mee te gaan bij de bezichtiging?” Julia geeft mij het adres door. M’n oren klapperen: wát is het huisnummer?

Julia’s woonwens is nl. een achtertuin op de middag-/avond zon (een absolute ‘must’). Dat betekent Zuidwest tot West. Het opgegeven huisnummer heeft een ondiepe achtertuin pal op het Noordoosten. Géén middag- en géén avondzon!

‘Julia, dát huis lijkt mij geen logische keus voor een bezichtiging’ probeer ik eerst voorzichtig, ‘de tuin ligt verkeerd, dit wil je niet.’
‘Bij dit huis is de tuinligging onbelangrijk’ reageert Julia zelfverzekerd ‘want de keuken en de badkamer zijn helemaal tóp!’.

Affijn, een lang verhaal kort:

Tot huilens toe wil Julia deze woning bezichtigen. Hoezo tot huilens toe? Dat komt omdat ik als Aankoopmakelaar geen bezichtiging bij deze woning wil inplannen. Julia is boos en verdrietig. ‘Dit is haar woning!’ De bezichtiging komt er niet.

Inmiddels wonen Julia haar man en kinderen al zo’n 12 jaar in een heerlijk huis waarvan zijzelf de keuken en badkamer top hebben gemaakt.
En de achtertuin? 15 meter diep op het Zuidwesten.

Ik kom Julia niet vaak tegen, maar áls ik haar tegenkom word ik hartelijk bedankt en krijg ik een dikke zoen-op-de-wang. “Bedankt hè! Héérlijk zo’n tuin, da’s elke dag genieten! x”